2013. március 18., hétfő

Várom a tavaszt

2013. március 15. 


Ennyi havat fújt az udvarunkra
Zuhogott és zuhogott

Most az időjárás alaposan megtréfált. Zuhogott a hó, nem is akárhogy. Már írtam korábban, hogy én nagyon jó helyen lakok időjárás szempontjából. Minket az extrém időjárási jelenségek általában elkerülnek. Ez most is bejött, hiszen a Dunántúlon és Kelet-Magyarországon a hó mellé erős szél is társult. A kettő együtt pedig nem éppen kellemes. Nálunk "csak" csütörtökön és pénteken fújt a szél, de az első nap még csak esővel. Ugyan az esernyőmet rendesen kifordította, azt hittem hirtelen, hogy vehetek másikat, de szerencsére csak az egyik merevítője hajlott meg egy kicsit. Csütörtökön aztán valamivel éjfél előtt átváltott havazásra, s ennek következtében reggel egy órai "szabad" testedzés következett hólapátolás formájában. A későbbiekben ezt nem kellett itt ismételni, mert a talaj eléggé "meleg" volt ahhoz, hogy ne tudjon ráfagyni. Nemhiába volt előtte már langyos idő.


Krókuszok a kerítés tövében

Ezek is, csak  átváltott a virág színe sárgára

Nosztalgiával gondoltam vissza arra az évre, amikor Bogácson töltöttük a március 15-ét. Kint ültünk az udvaron s nem fáztunk rövid ujjúban sem. Ahhoz képes, most téli kabátban járkálunk, s csúszkálhatunk a hóban. A hőmérséklet sem nagyon kényeztet minket még napközben sem, alig hagyja el a 0 fokot a hőmérő higanyszála.

Belenéztem a fényképgyűjteményembe, s szebbnél szebb tavaszi virágokat láttam. Úgy gondoltam legalább a képernyőn idézzük meg egy kicsit a tavaszt, ha már a valóságban egyelőre elbújt előlünk. Ezek a képek tavaszi kirándulásaink alkalmával készültek.


Leánykökörcsin a kedvenc vadvirágom, a Mész-hegy oldalában találkoztam vele.


Tavaszi kankalin a bükki Hereg-réten.


Igazi nárcisz a barátnőmtől Svájcból. Idén télen én is jártam azon a helyen ahol ezt tavasszal korábban fényképezte. A Les Pleiades lejtőin.


Pirosló hunyor, az egyik legkorábbi tavasszal nyíló virág, szintén a Hereg réti kirándulás alkalmával kaptam lencsevégre.Ezek sima kis kankalinok, amiből tavasszal ezrével lehet látni a virágüzletek kirakatában és a nagy áruházak kínálatában.


Ugye milyen szép tud lenni a gyümölcsfa virága, pedig semmi különleges nincs benne.


Az illatok királynője az orgona.


Gólyahír és százszorszép


Árvácska


Salátaboglárka a városi Érsekkertből.Tulipánfa szintén az Érsekkertből.
Tulipánok a saját kertecskémből


Vadrózsa útban a Mész-hegy felé.Aranyeső egy házfal mellett


Barkázó faág


Mocsári gólyahír


Bársonyos tüdőfű szintén a Hereg rétről.


CsillagvirágMagányos barkavirágzat a Mész-hegyi csillagkunyhónál.


Tulipánok a terelőszigeten két úttest között a városban.


Hóvirág a szőlőtőke tövében, de az itt nem látszik. A Vizeshegyen készült a kép.

Ennyivel várom a tavaszt, de ahogy az ablakon most kinézek, megint tél van. Újra havazik, de azért bízom benne, hogy hamarosan itt a langyosabb idő. Az előrejelzések már ígérik, s előbb vagy utóbb de itt is lesz.6 megjegyzés:

 1. Nagyon szép ez a tavaszváró válogatásod. Most már csak bejön a nagy várakozás! Nálunk megint havazik. Reggel még egészen komolynak tűnt, mostanra már nem annak látom. Alig szállingózik és elkezdett olvadni is. Elmegy holnapra, hacsak nem esik rá. Arra is van esély, mert még hétfőre is, keddre is ígértek havazást. "Meglássuk! Vak is aszongya." :)

  VálaszTörlés
 2. Hétvégén Parádon dolgoztam. Vasárnap reggel bevásárlásból jövet olyan kocsival is találkoztam, aminek a tetejét 5 cm-es hó borította. Hajnalra - 6,7 fokot mértem, s egész nap metsző hideg szél fújt. Nagyon nem szeretem, amikor megvesz az Isten hidege. S az időjárásjósok sem ígérnek sokkal jobbat húsvétra sem. Utána pedig én még Gyulára megyek egy tantestületi kirándulásra.
  Hogy milyen lesz az idő! Én is csatlakozom hozzád. Meglássuk!

  VálaszTörlés
 3. Szemet, szívet gyönyörködtető ez a sorozat, különösen így, hogy ki sem látszunk a hóból.(kb.30 cm.)
  Boldog, meghitt Húsvéti ünnepeket kívánok!!!

  VálaszTörlés
 4. Örülök hogy tetszett. Hasonló jókat kívánok neked is a Húsvéti ünnepre!

  VálaszTörlés
 5. Igen már itt van, sőt el is múlt, hiszen már szinte nyár van!

  VálaszTörlés