2013. január 3., csütörtök

Karácsonyi koncert 2012


Ugyan már 2013 van, de még van egy adósságom az előző évből. A munkahelyemen hagyományos karácsonyi koncertet, az intézmény új rendezvénytermében rendezték 2012. december 19-én. Szabóné Vass Márta vezetésével mutatták be tudásukat a tanulók, felkészítésükben részt vettek az iskola és az AMI  (Alapfokú Művészeti Iskola) tanárai.


Kicsinyek kórusa

Előadásukban több karácsonyi dalt hallhattunk. A következő műsorszámok során hallhattunk szavalatot, hangszeres zenét, további énekes műsorszámokat.Karácsonyi koncert a rendezvényteremben
Ezt a fotót az iskola honlapjának galériájából kölcsönöztem, hogy fogalmatok legyen a terem nagyságáról. A színpaddal berendezett tér kb. a terem 2/5-öde, itt ültek már vendégek is a dobogó két oldalán. A sötétebb aljzatú rész a "folyosó". Ezt azért mondom, mert a terem mozgatható válaszfalelemekkel - amelyeknek a sínjeit a mennyezeten az oszlopok előtt a kiszögelés szélén lehet látni - 6 különálló teremre lehet megbontani. Ha egy légtérre van szükség, akkor 600 személyt befogadó termet kapunk. A terem sötétbe hajló első részén teljes mértékben a hallgatóság ült.

A nem túl hosszú műsor után elhagytuk a karácsonyi hangulatú termet, hogy később a főiskola kápolnájában hallgathassunk meg egy tanári koncertet. Az épület itt is karácsonyi világításba öltözött.

A Bazilika lépcsőjéről

Az aulában karácsonyfa várta a betérő vendégeket.A kápolnában Sándor József igazgató úr köszöntötte a vendégeket, s adta át a jubileumi jutalmakat a pedagógus pályán 25 év eltöltése alkalmából.

Sándor József
A koncert hallgatásához az alaphangulatot megadta a kápolna gyönyörű freskója és berendezése.
Nagy Erzsébet

 Dr. Csüllög Judit
Anya és lánya 

Koncsos Fanni - ha jól emlékszem


Kétkezes előadás


Ezt pedig nem tudtam kihagyni
    
Meg ezt sem
Végére hagytam egy szintén kölcsön fotót, ahol felsorakoztak a koncerten részt vevő előadók.


Hazafelé pedig lefényképeztem a tavalyelőtti karácsonyi kivilágításban győztes házat, csodáljátok meg ti is. Ugyanolyan a mai kivilágítása is lényegében, esetleg minimális változtatással.4 megjegyzés:

 1. Szép lehetett az ünneped Egerben !!! Én pedig megint emlékezhettem Édesapámra a jóvoltadból, aki a tanárképzőben tanított egykoron. Köszönöm !

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, az ünnep tényleg szép volt! Örülök, hogy emlékeket idéztem fel benned! Szeretettel várlak máskor is.

   Törlés
 2. Boldog új esztendőt kívánok, benne sok hasonló élménnyel! :)

  VálaszTörlés
 3. Köszönet a szép beszámolóért és képekért.
  Békés, boldog új esztendőt kívánok kedves Adelid.

  VálaszTörlés