2011. augusztus 26., péntek

Bárzenész találkozó 2011

Bárzenészek találkozója az Agria Park-ban. 2011.08.12.

Ilyen még nem volt az országban. A kitalálója - Gonda László(amikor a lányom Zenesuliba járt ott tanított ő is)- úgy gondolta ideje lenne ezt a műfajt is a helyére tenni, mert bizony ezt sokan nem tartják művészetnek, hanem leginkább haknizásnak, vagy még alacsonyabb szintnek. Pedig itt is kell tudni zenélni, sőt azt mondom nem is akárhogy. Ha itt téveszt a zenész elmegy a vendég. Kiesés a helynek ahol dolgozik, meg egyféle megmérettetés a művésznek is. Meghívott helyi és fővárosi művészeket is. A két legnagyobb név Rácz Kati és Zalatnay Cini volt.

ifj. Báder Ernő, Gáspár Pál, Győri Zsuzsanna
Amikor megérkeztünk a parkba éppen Győri Zsuzsanna énekelt, akivel egyébként szép nyári estéken a Kis Dobó téren is találkozhatunk éppúgy mint az est főszervezőjével.


Következő rövid bemutatkozás erejéig Gáspár Pál bendzsóművész mutatta meg mit tud kezdeni a zeneszerszámával. Mit mondjak,sokan mondhatták azt ez nem semmi.

Kövesdi Éva
Aki nekem legjobban tetszett az Kövesdi Éva volt, aki a Moulen Rouge dívája. Eredetileg Táncművészeti főiskolát végzett, aztán rájött, hogy énekelni is nagyon jó, így kitanulta azt is. Fantasztikusan jó mozgása van, az összes többi fellépő ebben a tekintetben elbújhat mellette. Aki tanult táncolni, az még a karját is másképp emeli fel. Élvezet volt nézni is, nemhogy hallgatni.


Varró Emese
Láttuk még Varró Emese színészőt énekelni aki innen indult Egerből, aztán Révész Gézát mint George Michael imitátort. Itt vettem észre azt amit az előbb írtam. Kövesdi Éva és Győri Zsuzsa adta hozzá a vokált. Itt a Zsuzsa nagyon akarta, nehogy lemaradjon az Éva mellett a mozgásban, ami többnyire sikerült is neki, de azért lehetett látni azt amit már korábban leírtam.





Mi itt nagyjából be is fejeztük, így nem láttuk Rácz Kati jazzénekest és Zalatnai Cinit, azért az olvasók itt belekóstolhatnak az esti hangulatba. 
Ekkor már eléggé besötétedett ahhoz, hogy a Perseidák rajából származó hullócsillagokat is nézhessük. Ahhoz pedig a sok fény nem szerencsés, így kerestünk a városon kívül egy olyan helyet ahol talán többet láthatunk. Sajnos nem volt nagy szerencsénk, mint ahogy azon az estén mást is, úgy a mi szemünket is zavarta a teljes nagyságában lévő éji vándor, a Hold.  Azért így sem maradtunk eredmény nélkül, mert a lányommal együtt 3/4 óra alatt 7 hullócsillagot láttunk. Sajnos a kisebbek nem voltak láthatóak a telihold miatt, aminek akkora volt a fénye, hogy látthattuk a saját árnyékunkat is, s az égbolt csillagaiból is csak a nagyobbakat figyelhettük meg, úgy mint a Nagy és a Kis-Göncölt, a Hattyút, de a Tejút és a Corona Borealis(Északi Korona) megpillantása már nem jött össze. Majd legközelebb egy év múlva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése