2009. május 12., kedd

7. bemutató: Kossuth Lajos utca


23. Nagypréposti palota - jelenleg a Bródy Sándor Megyei Könyvtár működik benne. Erről az utcáról még fogtok hallani tőlem, mert feltett szándékom, hogy megmutatom nektek szinte az összes ismerni való látnivalót a városban.

24. Buttler-ház: Csak messziről néz ki szépen. Szerintem Eger szégyene, mert már vagy 25 év óta vitatkoznak rajta, hogy mi is legyen vele. Leginkább a pénz hiányzik, ha meg jön valami befektető, akkor annak az ötlete nem igazán tetszik a Műemlékvédelmi Hivatalnak a hasznosítást illetően. Most (2009. május) elkezdődött valami, legalábbis a felújítást illetően. Dolgoznak a munkások szorgalmasan, csak aztán el ne fogyjon pénz, mert az megint képes lesz megállítani a rekonstrukciót. Uniós pályázattal kíván a tulajdonos a várossal karöltve az épület földszintjén középkori éttermet és török kávézót, az emeleten rendezvénytermeket és apartmanokat kialakítani.

25. Barátok temploma vagy más néven Szeplőtelen Fogantatás temploma.

26. Rókus kápolna, amit a pestistemetőben találunk, sajnos az is el van kissé hanyagolva. Azért érdemes a régi sírhantok között bóklászni, és rég elfeledett neveket olvasni. Ebben a temetőben van kopjafája a Mátra híres betyárjának Vidróczki Mártonak is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése