2017. december 25., hétfő

Karácsonyi fények Egerben



Régen nem mutattam képeket az adventi fényekről Egerben. Most volt egy délutánon kis időm, amikor körbejártam nagyjából a várost. 




A Bazilika szinte egész évben ki van világítva, de az oldalánál az utak kereszteződésében álló lámpaoszlopon csak ilyenkor advent idején gyúlnak fel a fények.


Ebben az évben ez volt az újdonság. Este kivilágításban, a másik képen pedig napközben, amikor legalább az is látszik, hogy ez Kálvin ház és a Centrum közötti Gárdonyi téren van elhelyezve. Ideális helyszín volt nagyon sok embernek, hogy szelfit készítsenek ezzel a háttérben. 


Betlehem a Gárdonyi téren.


Végvári vitézek tere háttérben a kivilágított Dobó bástyával.


Végvári vitézek terén a patak partjára levezető lépcsőkön az egri és Eger környéki óvodákba, általános iskolákba járó gyerekek számára felállított fenyőfák, amelyre kiakaszthatják az általuk készített karácsonyi dekorációkat. 



Egriek kedvenc találkozóhelye a Szenátor-ház Adventi sátra, ahol mindenféle karácsonyi finomságot lehet kapni a forralt bortól kezdve a sült gesztenyén át, a csokis banánig.


Fénygömb
Karácsonyi fenyőpompa


Most pedig természetesen a Dobó tér. Eger központi tere a most már hagyományos fénygömbbel, amelynek a belsejében le lehet ülni, kicsit pihenni a sok nézelődés közepette egy pohár forralt borral a kézben. Aztán a feldíszített fenyőfa, az elmaradhatatlan elárusító házikók és a Polgármesteri hivatal feldíszített homlokzata.



Jégpalotát hirdeti a kapu a polgármesteri hivatal előtt. Ha belépünk a földszinti előtérbe, bal kéz felé látjuk a Mézesváros kiállítás darabjait, jobbra pedig a pályázatra készült gyerekrajzokat. Ha itt továbbmegyünk, akkor a nemrég épült üvegterembe jutunk - ezt most Jégpalotának nevezték el -, ahol a gyerekeknek szerveztek különféle kreatív foglalkozásokat



Mézesváros részlete a kiállításon.


Érsek utca ünnepi díszben









Érseki palota és udvara. Ebben az évben először itt is voltak házikók, amelyekben hasonlóan lehetett vásárolni, mint a Dobó téren.



Széchenyi utca az elmaradhatatlan felirattal, amellyel én is boldog ünnepeket kívánok!


 Az egyetem dísztermének erkélye fénydíszben



Fényfonalak összessége a Kossuth Lajos utca fáin, amivel ez a hely mindenki szívébe belopja magát, aki karácsony előtt erre jár.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése