2014. november 30., vasárnap

Adventi fények Egerben

2014-ben megint a Dobó téren van az Adventi vásár. Ma én arra nem jártam, csak a Széchenyi utcán és a Kossuth Lajos utca környékén. Az előbbin ugyanazok maradtak a fények, mint voltak korábban. A volt Káptalan utcán azonban rendesen meg lett növelve a fényfüzérek hossza. Így már szinte fényalagútban mehetünk végig. Kár, hogy itt még nincs hó, de ne panaszkodjak, tavaly szinte egész télen nem esett ebből a csapadékból. Azért remélem ezen a télen kicsit más lesz a helyzet. Akkor megint vissza fogok térni a fényképezőgéppel, biztosan más lesz a hangulat. Az előzetes szerint az árusok már kitelepültek a Dobó térre, s biztosan a piacnál is beindul hétfőtől az árusítás. Remélem lesz egy-két újdonság is a kínálatban. 

A főiskola épületét is díszítik fények, Biztosan lesz az épületen belül is felállítva karácsonyfa. Az elmúlt évben igen hangulatosan lett feldíszítve. Ha a Széchenyi utca felé nézünk szinte ugyanaz a látvány kerül szemünk elé, mint az elmúlt években. A napokban majd arra is tovább megyek, s megnézem mi változott. A Dobó térrel is adós vagyok, de ott először napvilágnál szeretném megmutatni, hogyan is alakult át a város központi tere. A képek már elkészültek, s igyekszem bemutatni azt is milyen munkálatok folytak a téren.

A Bazilika előtti téren is megmaradtak a korábbi fények és még ki is egészültek néhánnyal, így egy-két fára is került a világításból.


A lámpaoszlop is megkapta a díszét az Eszterházy téren, hogy a városba bevezető út - amely már szintén fel van díszítve - az ünnepnek megfelelő módon fogadhassa az érkezőt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése